Omena putoaa

Omena putoaa 2023-2024 Nokian Työväen Teatteri

Mika Waltarin Veijarikomedia Omena putoaa

”Perämies-Jaskan, Ventti-Villen ja Murto-Kallen seikkailut”


Näytelmän tapahtumat sijoittuvat 50-luvun Helsinkiin, kaupungin laitamille ja takapihoille. Siellä asuvaan, Jonssonien perheeseen kuuluu Perämies-Jaskaksi kutsuttu isä ja hänen tyttärensä Ilona.

Naapuri, väkijuomiin kallistuva Anderssonska, koditon filosofi ja pihan lapset vierailevat useasti Ilonan vaatimattomassa, mutta viihtyisässä kellariasunnossa. Laihasta keitosta riittää aina myös heillekin.

Tarina kertoo myös hienostokaupunginosan, varakkaan teollisuusneuvoksen elämästä. Hän kohtaa päiväkävelyllään Ilonan, joka muistuttaa ällistyttävästi neuvoksen auto-onnettomuudessa kuollutta tytärtä. Teollisuusneuvos Österberg kärsii sydänviasta, mutta ei halua vielä tehdä testamenttia ahneille sukulaisilleen, jotka vain odottavat ”kultaisen omenan” putoamista suoraan suuhun.

Perämies-Jaska palaa kotiin. Hän on ollut pitkään poissa ja Ilona luulee hänen olleen merillä. Jaskan mukana taloon muuttavat myös hänen sellikaverinsa Ventti-Ville ja Murto-Kalle. 

Miten lopulta käy näille takapihojen tragikoomisille sankareille ja hienostorouville. Kenelle teollisuusneuvos testamenttaa omaisuutensa ja kuka saa tarinan sankarittaren sydämen.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan ja viihtymään Nokian teatteriin!

Omena putoaa 2023-2024 Nokian Työväen TeatteriOmena putoaa 2023-2024 Nokian Työväen TeatteriOmena putoaa 2023-2024 Nokian Työväen Teatteri